IPL Лечение на пигментация, фини бръчки. Подмладяване на кожата. Интензивно пулсираща светлина за лечение и превенция на
фотостареене на кожата като бръчки, петна и други кожни несъвършенства.
Интензивно пулсираща светлина
за лечение и превенция на
фотостареене на кожата като бръчки,
петна и други кожни несъвършенства.
IPL ЛЕЧЕНИЕ НА ПИГМЕНТАЦИЯ,
ФИНИ БРЪЧКИ.
ПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА.
Фоторегенерация на лице Фоторегенерация
на лице
Venus-versa-loga

ИНТЕНЗИВНАТА ИМПУЛСНА СВЕТЛИНА (IPL) Е ЕДИН ОТ НАЙ-ЕФЕКТИВНИТЕ НЕАБЛАТИВНИ ПОДХОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ И ПРЕВЕНЦИЯ НА ФОТОСТАРЕЕНЕ НА КОЖАТА КАТО БРЪЧКИ, ПЕТНА И ДРУГИ КОЖНИ НЕСЪВЪРШЕНСТВА. IPL ПОДМЛАДЯВАНЕТО E ПРОЦЕДУРА БЕЗ ВЪЗСТАНОВИТЕЛЕН ПЕРИОД, КОЯТО СТИМУЛИРА РЕГЕНЕРАЦИЯТА НА КЛЕТКИТЕ, ОБНОВЯВА КОЛАГЕНА И ПРЕМАХВА ПОВЪРХНОСТНА ПИГМЕНТАЦИЯ ПО КОЖАТА.

IPL ТЕХНОЛОГИЯТА СЕ СЧИТА ЗА ЗЛАТЕН СТАНДАРТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА МНОГО ПРИЗНАЦИ НА ФОТОЧУВСТВИТЕЛНОСТ, НЕРАВЕН ТЕН, СПУКАНИ КАПИЛЯРИ, ХИПЕРПИГМЕНТАЦИЯ И ФИНИ БРЪЧКИ. ОСНОВНИТЕ ПРЕДИМСТВА НА IPL СА ПО-НИСКИЯТ РИСК ОТ ПОЯВА НА ВЪЗПАЛИТЕЛНА ХИПЕРПИГМЕНТАЦИЯ И ДЪЛГОСРОЧНО ПОДОБРЕНИЕ НА КОЖАТА.

 • ПРОЦЕДУРАТА Е ПОДХОДЯЩА ЗА:

 • ПИГМЕНТАЦИЯ НА ЛИЦЕТО;

 • ВЪЗРАСТОВИ ПЕТНА;

 • ГРУБ, НЕРАВЕН ТЕН НА КОЖАТА И ТЕКСТУРА;

 • СПУКАНИ КАПИЛЯРИ И/ИЛИ РОЗАЦЕЯ;

 • ФИНИ ЛИНИИ И БРЪЧКИ;

 • УГОЛЕМЕНИ ПОРИ;

ИНТЕНЗИВНА ИМПУЛСНА СВЕТЛИНА (IPL)

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

30 минути

ЦЕЛ

Изравняване на тена. Подмладяване

СЕЗОН

Есен/Зима

БРОЙ ПРОЦЕДУРИ

3 процедури през месец

УСЕЩАНЕ

Поносимо усещане на кратък импулс светлина

VVE_Rendering_Device_04-2

Естетични центрове НИРВАНА работи с VENUS VERSA

 

ТЕХНОЛОГИЯТА VENUS VERSA Е НАЙ-УНИВЕРСАЛНАТА ПЛАТФОРМА С РАЗЛИЧНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ, НЕИНВАЗИВНИ ЕСТЕТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ НА ЛИЦЕ, ЛЕЧЕНИЕ НА АКНЕ, ТРЕТИРАНЕ НА БЕЛЕЗИ ОТ АКНЕ, РЕМОДЕЛИРАНЕ НА КОЖАТА, СТЯГАНЕ НА КОЖАТА И НАМАЛЯВАНЕ НА БРЪЧКИТЕ.

КАК ПРОТИЧА ПРОЦЕДУРАТА?

Тънък слой прозрачен ултразвуков гел се нанася върху кожата. Той улеснява светлинната трансмисия и осигурява оптимален комфорт и безопасност. Светлинната светкавица е ярка, но напълно е безвредна за очите. Използват се специални защитни очила, които не въздействат на зрението.
За финал се нанася хидратиращ професионален продукт с антиоксиданти и витамини, специално разработен за употреба след IPL фоторегенерация.

Процедурата не изисква локална анестезия и употреба на обезболяващи средства. По време на процедурата се чувства леко „топло изтръпване“. Това усещане трае само по време на импулсите.

Фотоподмладяването е процедура, което успешно коригира естетични дефекти по кожата, също и метод на превенция срещу хронологичното стареене на кожата.

Препоръчително е да се изпълни курс от 3-6 посещения, през месец всяко, за да подобри естетичен проблем. Процедурата се изпълнява единствено през есенно-зимния период.

IPL е високотехнологичен метод, чрез който могат да се третират тъмни петна по кожата – от бременност, слънчево изгаряне, възрастови промени, лунички, пигментации след акне или други кожни възпаления.

До 2 седмици от първата процедура се наблюдава избледняване на петната, намаляват се фини линии. Всяка следваща процедура допринася за по-добри резултати.

Съществуват състояния, при които извършването на процедурата е строго противопоказно, поради високия риск от непредвидими нежелани реакции:

 • Бременност;
 • Наличието на открити лезии (рани);
 • Наличието на тен от скорошно излагане на слънце или солариум;
 • Пациенти, на които им предстои излагане на слънце в рамките на 30 дни след последната процедура;
 • Активен херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона;
 • Злокачествени кожни образувания;

Процедурата е подходяща за естествен тен кожи.

Забранено е излагане на слънце или солариум минимум 2 седмици преди процедурата и 2 седмици след процедурата.

Избягвайте излагане на пряка слънчева светлина до 2 седмици след процедурата.

Необходимо е да нанасяте слънцезащитна козметика при пряко излагане на слънце 2 седмици след процедурата.

За любопитните

„Лимит на Хейфлик”

Д-р Леонард Хейфлик наблюдавал човешките фибробласти, вид клетки в тъканите, които спират да се делят след около 50 деления – феномен, който е станал популярен като „Лимит на Хейфлик”. Когато клетките са близо до петдесетото деление, те започват да изглеждат стари. Стават по-големи и усвояват повишено количество липофусцин, жълт пигмент, отговорен за „старческите петна”- кафеникавите петна, които се появяват по кожата като резултат от струпване на едно място на клетъчни остатъци и липофусцин.

На базата на лимита на Хейфлик, експертите по процесите на остаряване стигат до теорията, че за процеса на остаряване е отговорно скъсяването на теломерите. Теломерите са накрайниците на ДНК сегментите. Колкото по-къси стават, толкова повече се засяга проявата на гена. Резултатът е клетъчно остаряване.

Теломерът не само определя остаряването на клетката, но и риска от рак, болест на Алцхаймер и други дегенеративни заболявания, свързани с остаряването.

Уставено е, че интензивно пулсиращата технология удължава теломера на ДНК в клетките, с което подобрява жизнения цикъл и цялостното състояние на кожата.

Запази си час! Купи онлайн