КОСМИТЕ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО СА КОНСТАНТНА ВЕЛИЧИНА, КОЯТО Е ГЕНЕТИЧНО ЗАЛОЖЕНА. ВЕДНЪЖ УНИЩОЖЕН КОСЪМЪТ НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА. ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ МЕТОД, КОЙТО УНИЩОЖАВА КОСМЕНИЯ ФОЛИКУЛ. СЛЕД ВСЯКА ПРОЦЕДУРА ОКОСМЯВАНЕТО НАМАЛЯВА, ДО ПЪЛНОТО МУ РЕДУЦИРАНЕ. РЕЗУЛТАТИТЕ СА ВИДИМИ ОЩЕ СЛЕД ПЪРВАТА ЛАЗЕРНА ПРОЦЕДУРА.

ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ Е ДОКАЗАНО ЕФЕКТИВЕН МЕТОД ЗА ДЪЛГОТРАЙНА ЕПИЛАЦИЯ.

В СВЕТОВЕН МАЩАБ ЛАЗЕРНОТО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ Е ВСЕ ПО-ПРЕДПОЧИТАН МЕТОД, В СРАВНЕНИЕ С ОСТАНАЛИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЕПИЛАЦИЯ (КОЛА МАСКА, ЕПИЛАТОР, БРЪСНЕНЕ).

НАД 95 % ОТ ПОДЛОЖИЛИТЕ СЕ НА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ СПОДЕЛЯТ, ЧЕ СА ДОВОЛНИ ОТ РЕЗУЛТАТА. ЕТО ЗАЩО:

ОКОСМЯВАНЕТО СЕ
РЕДУЦИРА ТРАЙНО

КОЖАТА
СТАВА ГЛАДКА И МЕКА

ТЕНЪТ
НА КОЖАТА СЕ ИЗРАВНЯВА

ИМАТЕ
ПОВЕЧЕ СВОБОДНО ВРЕМЕ

 • Предимствата на
  лазерната епилация са:

 • ЕФЕКТИВНА И БЕЗОПАСНА ПРОЦЕДУРА ЗА ВСЕКИ ФОТОТИП КОЖА;

 • НЯМА СЕЗОННА ОГРАНИЧЕНОСТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЦЕДУРАТА;

 • УСЕЩАНЕТО ПО ВРЕМЕ НА ПРОЦЕДУРАТА Е ПОНОСИМО БОЦКАНЕ;

 • ОХЛАЖДАЩА СИСТЕМА ДОПЪЛНИТЕЛНО ПРИТЪПЯВА ЧУВСТВО НА ДИСКОМФОРТ;

 • МОЩНОСТТА НА ЛАЗЕРНАТА ТЕХНОЛОГИЯ ПРЕДОПРЕДЕЛЯ КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ СЛЕД СЕРИЯ ПРОЦЕДУРИ;

Опитайте най-ефективната система за трайна епилация

ЦЕЛ

Трайно редуциране на окосмяването

СЕЗОН

Няма ограничения

БРОЙ ПРОЦЕДУРИ

От 5 до 8 за жени и от 8 до 10 за мъже

УСЕЩАНЕ

Поносимо боцкане

Prime Lease апарат

Естетични центрове НИРВАНА работи с лазерна система PRIMELASE

 

Това е изключително мощен диоден лазер, който успешно отстранява както дебели така и тънки косми.
Предимството на диодната лазерна технология е ефективно и безопасно отстраняване на нежелано окосмяване на матови, тъмни кожи или с придобит тен.
Диодна лазерна епилация се прави и през летните месеци, като се избягва излагане на зоната на пряка слънчева светлина поне 7 дена преди процедурата.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЦЕДУРАТА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Лазерната епилация е базирана на принципа селективната фототермолиза. Лазерната енергия за епилация се поглъща от пигмента на косъма (меланин), за да достигне до корена на косъма. Там, тя се трансформира в топлина около 65 градуса, която термично унищожава космения фоликул. Човешкият организъм няма механизъм за възстановяване, регенериране или ново производство на космени фоликули. Ето защо, лазерната епилация унищожава трайно нежеланото окосмяване.

С индивидуален брой процедури през интервал от време се наблюдава трайно редуциране на окосмяване, с над 95% задоволеност от резултата.

Космите по човешкото тяло са константна величина, която е генетично предопределена. След пубертета финалната фаза на развитие на космени фоликули е приключила. Средният брой косми в човешкото тяло е около 5 000 000. От тях около 100 бр. космени фоликули на 1см2 се намират по тялото, а около 400 бр. са по лицето. Голяма част от тях са „спящи фоликули“.

Космите, също така, имат цикличен растеж. Наблюдава се, при голям процент от хората, че около 20-30% от космите са в активна фаза (анаген) в период от 20 до 60 дена, след което настъпва естествено окапване (катаген, телоген) на тези косми и се подновява растеж (анаген фаза) на останалите в зоната.

 

Лазерната епилация унищожава космения фоликул единствено, когато той е във фаза на растеж (анаген). Ето защо се налага да се извършат няколко процедури като броят им има индивидуален характер за всеки кандидат.
Още след първата процедура, значителен брой космени фоликули биват унищожени, но за пълно им редуциране са необходими средно 5-10 процедури, като броят е индивидуален.

Лазерната епилация има възможност да елиминира 100% от тъмните косми, които са в активна фаза на растеж. След приключване на курс от процедури е възможно да НЕ са се унищожили всички косми. Причината е в „спящите косми“, които НЕ са израснали по време на процедурите. След време може да се наблюдава порастване на фини, тънки косми, малко на брой. Последващите лазерни процедури се наричат поддържащи. Те целят унищожаване на въпросните „спящи косми“.

Космите не трябва да бъдат отскубвани с епилатор, кола маска или пинсета 14 дена преди процедурата за зони по тялото и 5 дена за зона лице.

През това време започнете да бръснете желана зона по тялото или внимателно да подстригвате зона на лицето.

Кожата не трябва да се излага активно на слънце или солариум минимум 7 дни преди процедурата.

Подготовка за ЗОНА – ТЯЛО

Зоната трябва да е старателно и гладко обръсната непосредствено преди процедурата. Космите НЕ трябва да се подават над нивото на кожата.

Подготовка за ЗОНА – ЛИЦЕ

По време на процедурата операторът внимателно избръсва зоната.

Бръсненето на лицето притеснява много жени. В действителност, излишно е да се смущават от временното избръсване на зоната. По време на процедура с лазер за епилация приложената енергия се превръща в топлина (65оС), която наранява космената структура. Косъмът става фин и мек, няма усещане за боцкане при допир. Също така, пигментът на окосмения участък се отстранява и кожата добива равен тен.

Лазерната епилация не е болезнена процедура. Има усещане за боцкане, което е напълно поносимо. Съвременната лазерна технология охлажда зоната, с което се намалява усещането за топлина в следствие на подадена енергия. По време на импулса се усеща поносимо боцкане в зоната. След всяка процедура космите редуцират и изтъняват, с което усещането намалява.

NB
Важно е клиентът да информира оператора при силно неприятно усещане за топлина по време на процедурата.

Ефективна и безопасна процедура е тази, при която се усеща поносимо боцкане.

При силно неприятно усещане за боцкане и топлина има риск от изгаряне на кожата.

След процедура лазерна епилация космите все още са в подкожието. Започват да симулират растеж, като окапват самостоятелно до 20тия ден след процедурата. Следва период от време, през който не се появяват косми в зоната.

След първа процедура е възможно гъстотата на космите да се увеличи, което е свързано със синхронизацията на циклите на растежа и стимулацията на „спящите“ косми. По всяко време космите може да се бръснат.

След всяка процедура лазерна епилация космите трайно намаляват, до пълното им терминално редуциране.

ЗОНА – ТЯЛО

За зони по тялото препоръчителен брой процедури са 5-8 за жени и 8-12 за мъже през 45 – 60 дена разстояние.

ЗОНА – ЛИЦЕ

За зона лице препоръчителен брой процедури за жени и мъже са 5 през 20 дена и още 5 през 30 дена разстояние.

След приключване на курс от процедури (5-8 процедури за жени; 8-10 процедури за мъже) следващи процедури се правят спрямо индивидуалния растеж на космите. Препоръчително е да се правят по 2 процедури в годината, след приключване на курс от процедури.

Дори и да не се продължат процедури с лазер, то окосмяването в обработваната зона ще е фино, редуцирано и със забавен растеж.

Абсолютно да!

Методите за епилация – кола маска, епилатор или бръснене, са сигурна предпоставка за проблемът “врастнали косъмчета”. Причината за тях най-често е запушването на порите и мъртвите клетки на повърхността на кожата, които пречат на косъмчетата да се покажат. Лазерната епилация трайно решава проблема като унищожава космения фоликул.  До дни косъмчетата отпадат сами, а кожата остава гладка и мека.

Единственият работещ вариант за перманентна епилация на бели косми е електроепилацията с игла. Съвременната апаратура, с която работим позволява да се повлияват светли и руси косми, въпреки че ефектът се постига по-бавно и с повече процедури.

Преди започване на процедура операторът внимателно оглежда зоната, която ще се обработва. С бял молив се покриват пигментни петна и лунички по кожата с цел да се неутрализира лазерната енергия. Изпъкнали бенки и татуировките не се обработват.

Диодният лазер е технология “златен стандарт” в лазерните процедури за обезкосмяване. Причината е, че диодният лазер може да работи ефективно и безопасно на всеки фототип кожа (I-VI). Успешно отстранява както терминалните – тъмни дебели косми, така и велус окосмяването – мъхестите косми.

Естествен или придобит тен, вследствие излагане на слънце или солариум, днес не ограничава използването на лазерна епилация. Единственото важно условие е кожата да не е изгоряла, зачервена или белеща се след изгаряне. Минимум 7-10 дена след активно излагане на UV лъчение, може да се направи лазерна процедура.

Лятото е сезон, който не ограничава провеждане на ефективна лазерна епилация. Важно е да се спазват препоръките за безопасност на процедурата:

 1. Лазерна епилация се прави минимум 7 дена след активно излагане на слънце или солариум.
 2. Ако кожата се лющи в следствие на слънчево изгаряне, лазерна епилация може да се планира при напълно възстановена кожа.
 3. След лазерна епилация още на следващия ден може да се излагате на слънце, разбира се със слънцезащита!
 4. Спрей тен и автобронзант са забранени са използване по време на курс лазерни процедури.
 5. След лазерна епилация космите симулират растеж до 20 дена след процедурата. Не се колебайте да ги бръснете!

Естествен или придобит тен, вследствие излагане на слънце или солариум, днес не ограничава използването на лазерна епилация. Единственото важно условие е кожата да не е изгорена, зачервена или белеща се след изгаряне. Минимум 7-10 дена след активно излагане на UV лъчение, може да се направи лазерна процедура. Важно е да  информирате операторът, който ще изпълни процедурата, кога за последното сте се излагали на слънце или солариум.

Лазерна епилация може да се започне от всеки, който желае да премахне трайно окосмяването си. Процедурата няма здравословни противопоказания. За всички под 18 годишна възраст се изисква съгласието на родител.

Лазерната епилация не облъчва тялото, защото лъчението не засяга околните тъкани и е нейонизиращо.

Има риск от повърхностно изгаряне на кожата. За да се избегне рискът важно е да се спазват следните указания:

КОЖАТА

 1. Препоръчително е кожата да е с естествен тен.
 2. Ако ползвате солариум, то задължително 7-14 дена преди планирана лазерна епилация трябва да прекъснете посещения. След лазерна епилация може да посетите солариум минимум след 3 дни.
 3. След активно излагане на слънце 7-14 дена трябва да са минали преди планирана лазерна епилация.
 4. Абсолютно забранено е използване на автобронзант или спрей-тен по време на лазерни процедури.
 5. Антибиотично лечение на кожни проблеми правят кожата фоточувствителна. По време на лечението не се прави лазерна епилация!

УСЕЩАНЕ

По време на процедурата усещането трябва да е поносимо боцкане. Силното усещане за топлина и боцкане може да сигнал за изгаряне на кожата! Информирайте оператора при тези усещания.

При евентуално изгаряне на кожата, задължително трябва да се свържете с нас! Изписва се медицински продукт за локално нанасяне върху засегнатата площ, който засилва процесите на регенерация на кожата, с което помага за бързото възстановяване. След изгаряне с лазер за епилация, който достига до оптимални 65 градуса в зоната, трайни белези не остават. Зоната се възстановява напълно между 1 седмица и 3 месеца.

Да.

Хормоналният дисбаланс се отразява на окосмяването по следния начин – светлите и тънки косми се трансформират в дебели и черни косми. Това изменение се наблюдава единствено във вида на космените фоликули, а не върху техния брой. След всяка лазерна процедура се намалява количеството космени фоликули, до тяхното пълно редуциране.

При хора с хормонални нарушения лазерната епилация е най-подходящият метод за обезкосмяване.

 

Лазерният импулс се абсорбира от меланина в косъма и се превръща в топлина, а повишената температура унищожава космения фоликул, който е разположен в дермата. Дермата, от своя страна, е разположена между епидермиса и мастната тъкан, т.е. на много малка дълбочина. В този смисъл е абсолютно невъзможно лазерният импулс да достигне до който и да било вътрешен орган, още по-малко да премине през мулскулите на корема, под които лежат яйчниците.

 •  Употреба на Ретин А киселина;
 • Системни ретиноиди;
 • Антибиотици от групата на тетрациклините;
 • Херпес вирусна инфекция;
 • Кожни инфекции;;
 • Витилиго
 • Псориазис;
 • Използване на автобронзантни лосиони за тяло и спрей тен;
 • При слънчево или лазерно изгаряне трябва да са минали поне един месец, за да се подложите на лазерна епилация в същата зона.

За любопитните

Първият лазер е създаден през 1960 г. от Теодор Майман, който е използвал рубинов кристал за излъчване на червена светлина, основавайки се на предложената още в 1917г. от Айнщайн концепция за стимулираната светлинна емисия. През 1963г. д-р Леон Голдман за първи път използва рубиновия лазер за лечение на кожни заболявания.
Първият лазер в България е пуснат през 1964г.

„Лазерната технология е уникална с това, че има за цел да унищожи конкретна структура, без да увреди околната тъкан.„

Запази си час! Купи онлайн