ЧОВЕК ИМА ОТ 100 000 ДО 150 000 КОСЪМА НА ГЛАВАТА. ВСЕКИ КОСЪМ РАСТЕ СРЕДНО 0,35 ММ НА ДЕН. НОРМА ЗА ЗАГУБА НА КОСМИ ОТ ГЛАВАТА Е ДО 100 КОСЪМА НА ДЕН.

КОСМИТЕ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО РАСТАТ ЦИКЛИЧНО И АСИНХРОННО. ДОКАТО ЕДИН КОСЪМ Е ВЪВ ФАЗА НА РАСТЕЖ, ДРУГ Е ВЪВ ФАЗА НА ПОКОЙ ИЛИ ПРЕХОД. ТАКА ТЕ НИКОГА НЕ ИЗПАДВАТ ЕДНОВРЕМЕННО.

ПРИ НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ ФИЗИОЛОГИЯТА НА КОСМЕНИЯ ЦИКАЛ Е – 80-90% СА ВЪВ ФАЗА НА АНАГЕН – РАСТЕЖ С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 2-6 ГОД., 1-3% КАТАГЕН – ПРЕХОД, ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 1-2 СЕДМИЦИ, 0-20% ТЕЛОГЕН – ПОКОЙ, ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 2-4 МЕСЕЦА.

КОГАТО ТОВА СЪОТНОШЕНИЕ Е НАРУШЕНО СЕ НАБЛЮДАВА ПАТОЛОГИЧЕН КОСМЕН ЦИКЪЛ И ПОЯВА НА КОСОПАД – СИСТЕМНО ОТПАДАНЕ НА ПОВЕЧЕ ОТ 100 КОСЪМА ДНЕВНО ИЛИ АЛОПЕЦИЯ – ПЛЕШИВОСТ – ВИДИМА ЗАГУБА НА КОСМИ.

Лечението на косопада е комплексен и продължителен процес. То включва откриване на причината за загубата на коса, отстраняване на провокиращия фактор и избор на подходящо лечение.

Като опции за терапия са медикаменти за локално приложение, мезотерапия за коса, ПРП плазма против косопад, филър за стимулиране растежа на космите.

Растежът на косъма е относително бавен процес. Резултати от терапията ще бъдат видими след около 2-3 месеца, което изисква търпение страна на пациента.

профилактика и грижа за косата

спиране опадането на косата

хормонално обусловен косопад

след трансплантация на коса

 • Причините за косопад може да са
  от различен характер:

 • Хормонални фактори (андрогени);

 • Заболяванията на щитовидната жлеза;

 • Диети;

 • Дефицит на цинк, желязо, витамин В6 и омега-3 мастни киселини;

 • Тежко възпаление на тънките черва;

 • Начин на живот (инфекции,стрес);

 • Медикаменти (антидепресанти, антикоагуланти, антитиреоидни, антипаразитни и др.);

 • Химиотерапия и радиотерапия;

 • Автоимунните заболявания;

 • Косопад след бременност;

 • Старчески косопад.

Процедура за растеж на коса

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

30 МИНУТИ

ЦЕЛ

АКТИВИРАНЕ РАСТЕЖА НА КОСМЕНИТЕ ФОЛИКУЛИ

СЕЗОН

ЦЕЛОГОДИШНО

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН БРОЙ ПРОЦЕДУРИ

ИНДИВИДУАЛЕН ПРОТОКОЛ ПРИ ВСЕКИ ПАЦИЕНТ

УСЕЩАНЕ

ПОНОСИМО УБОЖДАНЕ С ИГЛА

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

НЯМА

Методи за сгъстяване и активиране растежа на косата:

PRP (богата на тромбоцити плазма) се прилага успешно и при възстановяване растежа на косата. Процедурата използва собствената кръвна плазма, която съдържа активни фактори на растеж в кръвните клетки, като по този начин естествено задействат процеса на възстановяване на космите.

Възстановяването чрез PRP на косата е подходящо както за мъже, така и за жени. Това е най-съвременното, нехирургично, напълно естествено алтернативно медицинско лечение, използвано при косопад, изтъняване на косата, бавен растеж.

Взема се венозно кръв от пациента. Обработва в специална центрофуга, като по този начин се отделят обогатените клетки или тромбоцитите. Силно концентрираната плазма включва протеини, които стимулират растежа на космения фоликул.

Плазмата се инжектира в скалпа или области, които се лекуват, като се използва специална микро игла.

 • Имате заболяване на щитовидната жлеза, лупус, чернодробно заболяване, кожни заболявания или рак на кожата. Заболявания, като тези, могат да продължат да причиняват загуба на коса с течение на времето, което прави лечението неефективно.
 • Използвате лекарства за разреждане на кръвта или намаляване на тромбоцитната активност. За да е ефективна PRP-терапията, трябва да имате добра тромбоцитна функция. Всичко, което прави тромбоцитите ви по-малко активни, също ще намали ефекта от вашето лечение.

Терапията с ПРП не може да промени генетичното програмиране на космените ви фоликули.

Това е първият по рода си филър в световен мащаб за лечение на косопад и уплътняване на косъма. Не съдържа химически съставки и лекарствени средства, а напълно естествени патентовани пептиди, което намалява възможността за поява на нежелани реакции.

Формулата от естествени биопептиди, осигурява ефективна доставка на пептиди в космените фоликули и тяхното постепенно освобождаване. Молекулите на кръстосано свързаната хиалуронова киселина подпомагат реструктурирането на съединителната тъкан, хидратират скалпа и ускоряват процеса на ревитализация на космените фоликули.  Ускоряват растежа на косата и спират опадането на коса. Активират се латентните космени фоликули. В резултат, тънката и чуплива коса укрепва и се възстановява жизнеността си.

 

Декапептид-18, Декапептид-28
Възстановяват пътя за растеж на косъма и удължават анаген фазата. Стимулират образуването на нов слой ембрионални клетки чрез диференциация на стволовите епителни клетки.

Олигопептид-54
Спира падането на косата чрез блокиране на BMP4 (Bone Morphological Protein 4) сигнала, потиска се експресията на DDK1 и се възстановява WINT пътя, удълвайки анаген фазата.

Декапептид-10
Осигурява храненето на фоликулите. Космите стават по-здрави и дебели чрез стимулиране на ангиогенезата.

Октапептид-2
Стимулира ръста и пролиферацията на кератиноцитите. Предпазва клетката от УВ и други увреждащи фактори, отключващи апоптозата.

Октапептид-11
Инхибира металпротеиназите тип 2 (ММП-2) , предотвратявайки колагеновото разграждане. Мощен инхибитор на клетъчната апоптоза.

Олигопептид-71
Инхибира депигментацията на косата.

Терапията може да се прилага при мъже и жени, независимо от възрастта при, алопеция от различен произход:

 

 • Мултифокална алопеция;
 • Дифузна алопеция;
 • Андрогенна алопеция;
 • За лечение на тънка, чуплива, суха коса.
 • Като средство за увеличаване на коефициента на оцеляване на присадена коса след трансплантация.
 • В комбинация с друго лечение за косопад, повишава ефективността на лечението и спомага за получаване на по-бързи резултати от лечението.
 • Като средство за ускоряване растежа на косата, спиране на загубата на коса и подобряване структурата на косъма.

След инжектиране на необходимото количество продукт, активните му съставки продължават да действат 2 месеца след терапията. Стимулира се образуването на космения фоликул и косъмът прораства на 15 ден след процедурата. Оптимален видим резултат може да очаквате след 8 седмици при минимум 4 процедури.

Мезотерапията е лечение, което стимулира мезодерма. Инжектираният разтвор съдържа широк спектър от минерали, витамини, аминокиселини, нуклеинови киселини и коензими, които могат да бъдат приспособени към индивидуалните нужди на всеки пациент.

Мезотерапията е ефективен метод за подобряване на кръвообращението, намаляване на възпалението, неутрализира излишния DHT, стимулира колагена, увеличава размера на фоликулите, за да спре загубата на коса и да стимулира растежа ѝ.

RRS XL HAIR мезотерапия съдържа растежни пептиди, DNA, ХК, аминокиселини, микроелементи, витамини, антиоксиданти и други, което повишава клетъчната пролиферация на космения фоликул и води до по-здрав и плътен косъм.

Консултация е задължителна с цел определяне на причината за оредяването или косопада в съответната зона и изготвяне на протокол за работа.

Запази си час!